Sending: Hva er scenografi?

Sending: Hva er scenografi?

Scenografiens historie går mange tusen år tilbake. Så langt tilbake vi kjenner menneskenes historie har vi iscenesatt oss selv, og scenograf Gjermund Andresen vil hevde at han har et av verdens aller eldste yrker. I løpet av dette foredraget vil han ta oss med fra de gamle egypterne, via grekernes amfiteatre og helt frem til dagens scenografitrender. På veien blir vi kjent med både klassiske teknikker og bakgrunnen for en rekke av teaterordene som er blitt en del av dagligtalen.

Gjermund Andresen er en av landets mest brukte scenografer og kostymedesignere. Han er utdannet ved The Liverpool Institute for Performing Arts, og siden 2004 har han gitt liv til snart 100 forestillinger ved de aller fleste teatrene over hele Norge. Gjermund har holdt en rekke kurs i scenografi, og denne gangen deler han av sin kunnskap som en del av fagprogrammet til Heddadagene.

Dette arrangementet passer for ett teaterinteressert publikum og bli vist digitalt her og favebooksiden til Heddadagene lørdag 12. juni kl. 11.


Denne sendingen er ikke lenger tilgjengelig.